Ο Σπύρος Μοσχογιάννης (γνωστός και ως Σπύρος Μόσχος) ήταν αιγυπτιώτης ηθοποιός και παραγωγός παραστάσεων Φασουλή, Καραγκιόζη και μαριονετών. Περιόδευσε στην Αίγυπτο, την Κύπρο, το Σουέζ και την Αθήνα. Από το 1931 εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, μαζί με τον Πάτ... »
Ο Σπύρος Μοσχογιάννης (γνωστός και ως Σπύρος Μόσχος) ήταν αιγυπτιώτης ηθοποιός και παραγωγός παραστάσεων Φασουλή, Καραγκιόζη και μαριονετών. Περιόδευσε στην Αίγυπτο, την Κύπρο, το Σουέζ και την Αθήνα. Από το 1931 εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, μαζί με τον Πάτροκλο Χριστίδη, του «Θιάσου Ανδρεικέλλων και Νευροσπάστων», ο οποίος από το 1937 αναγράφεται απλώς ως «Θίασος Ανδρεικέλλων». Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με θιάσους της Αιγύπτου, όπως της Μαίρης Γιαννούλη και του θεάτρου «Μοασσάτ». Τα τεκμήρια του αρχείου πιστοποιούν ότι η επαγγελματική δραστηριότητα του Μοσχογιάννη εκτείνεται από το 1926 ως το 1960.
[Πηγές σύνταξης βιογραφικών: 1. Υλικό του αρχείου. 2. Βιογραφικά σημειώματα συνταγμένα από την Ελένη Ράμφου (ΔΑΠ 2006)].