Εμφανίζει 1 αποτελέσματα

Αρχειακή περιγραφή
Μόνο περιγραφές υψηλού επιπέδου Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
Προεπισκόπηση εκτύπωσης Προβολή:

Αρχείο Γιάννη Τσαρούχη

  • Αρχείο

Οι θεματικές ενότητες του αρχείου είναι:
I. Προσωπικά και βιογραφικά στοιχεία: η ενότητα αυτή περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με τις σπουδές του, τη στρατιωτική του θητεία, ατομικές υποθέσεις και καταστάσεις, βιογραφικά στοιχεία, κ.ά.
II. Δημιουργικό έργο:
α. Ζωγραφική: έγγραφα που αναφέρονται στην εξέλιξη του έργου του, από τα νεανικά χρόνια ως το θάνατό του, documentation, συμμετοχή σε εκθέσεις, διακίνηση έργων, παραγγελίες, προσκλήσεις, κ.ά.
β. Θέατρο-Χορός-Κινηματογράφος: έγγραφα σχετικά με τη σκηνοθετική και ενδυματολογική του δραστηριότητά του στο θέατρο-λυρικά έργα, τραγωδίες, πρόζα, χορό και κινηματογράφο. Προγράμματα, φωτογραφίες, συμβόλαια, κριτικές, ειδική αλληλογραφία, προσκλήσεις, κλπ.
γ. Συγγραφικό έργο: περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με το συγγραφικό έργο του Γιάννη Τσαρούχη και τις εκδόσεις που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος, καθώς και ανέκδοτα κείμενά του.
III. Διδακτικό έργο: περιλαμβάνει τις σημειώσεις του, καταστάσεις μαθητών και ό,τι έχει σχέση με τη διδασκαλία του στο Ιωνικό Κέντρο.
IV. Ιστορία του κοστουμιού: ιστορικά αρχεία για τη μελέτη του κοστουμιού σε διάφορους τόπους και εποχές.
V. Αλληλογραφία: περιλαμβάνει αλληλογραφία με Έλληνες και ξένους, που είχαν είτε φλική είτε επαγγελματική σχέση με το Γιάννη Τσαρούχη, μεταξύ των οποίων της Lila De Nobili, του Teriade (Στρατή Ελευθεριάδη), του Claude Bernard, του Γιάννη Μόραλη, του Γιάννη Χατζηδάκη, του Αλέξη Μινωτή, του Franco Zefirelli, καθώς και πολλών άλλων μελών της Αθηναϊκής κοινωνίας της εποχής εκείνης.
VI. Φωτογραφικό αρχείο: προσωπικές φωτογραφίες, φωτογραφίες μοντέλων για τη σπουδή των έργων του, νεοκλασικά κτήρια, κλπ.

Τσαρούχης, Γιάννης