Αρχείο GR ASCSA WEM 106 - Φωτογραφική Συλλογή Wilson και Eleanor Myers

Πεδίο Αναγνώρισης

Κωδικός αναγνώρισης

GR-ASCSA GR ASCSA WEM 106

Τίτλος

Φωτογραφική Συλλογή Wilson και Eleanor Myers

Ημερομηνία(ες)

  • 1979-1984 (Δημιουργία)

Επίπεδο περιγραφής

Αρχείο

Μέγεθος και Υπόστρωμα

Πεδίο Πλαισίου Παραγωγής

Όνομα παραγωγού

Βιογραφικό/Διοικητική Ιστορία

Ο J. Wilson Myers, Καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Michigan State University και πρώην Καθηγητής Ερευνητής στο Τμήμα Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καριέρας του, με τη βοήθεια της συζύγου του Eleanor E. Myers (1925-1996), στην ανάπτυξη εξοπλισμού και μεθόδων εναέριας καταγραφής αρχαίων τοποθεσιών και μνημείων στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή. Χρησιμοποιώντας κάμερες αναρτημένες από δεμένα αερόστατα, ο Myers φωτογράφισε εκατοντάδες τοποθεσίες σε υψόμετρο πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με ελικόπτερα και αεροπλάνα. Αυτές οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης φέρνουν στο φως λεπτομέρειες που επιτρέπουν στους αρχαιολόγους νέες γνώσεις για τους αρχαίους χώρους, διορθώνοντας συχνά παλαιότερες θεωρίες σχετικά με αυτούς. Εξίσου σημαντικό, οι φωτογραφίες διατηρούν πληροφορίες και λεπτομέρειες που σταδιακά χάνονται για πάντα μέσω της διαδικασίας της διάβρωσης. Ο Myers έχει συγγράψει πολλές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωρισμένου The Aerial Atlas of Crete (1992, μαζί με τους Eleanor E. Myers και Gerald Cadogan). Μετά το θάνατο της γυναίκας του Eleanor το 1996, ο Γουίλσον δώρισε τον εξοπλισμό φωτογραφίας στο Κέντρο Μελέτης για την Ανατολική Κρήτη INSTAP.
See also: J. Wilson Myers and Eleanor E. Myers, "The Art of Flying: Balloon Archaeology," Archaeology 33:6 (1980), pp. 33-40.

Όνομα παραγωγού

(1925-1996)

Βιογραφικό/Διοικητική Ιστορία

Μια φωτογράφος αρχαιολογικών χώρων για είκοσι δύο χρόνια, η Myers ήρθε σε αυτήν την καριέρα μετά από μια προηγούμενη εικοσαετή καριέρα ως δασκάλα και σύμβουλος στην ανάπτυξη παιδιών. Παντρεύτηκε τον αρχαιολόγο J. Wilson Myers και όλη η εκπαίδευσή της και η εμπειρία της αποκτήθηκαν στη δουλειά στον τομέα όπου χρησιμοποίησε ένα αερόπλοιο για να την βοηθήσει να κάνει πρώτα μια εναέρια έρευνα των σημαντικών αρχαιολογικών τοποθεσιών της Κρήτης, που δημοσιεύτηκε ως άτλας, και αργότερα για να παράγει ένα εκτενές αρχείο φωτογραφιών αναφοράς πολλών αρχαιολογικών χώρων σε Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και Ιορδανία. Ήταν ερευνήτρια στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Ιστορικό ενότητας περιγραφής

Διαδικασία Πρόσκτησης

Δωρεά Wilson και Eleanor Myers, 1994, 1997.

Πεδίο Περιεχομένου και Διάρθρωσης

Παρουσίαση Περιεχόμενου

Η συλλογή περιλαμβάνει 210 αεροφωτογραφίες από 56 αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 χρησιμοποιώντας την τεχνική της φωτογράφισης από αερόστατο. Οι φωτογραφίες της Κρήτης χρησιμοποιήθηκαν για τη δημοσίευσή τους, μαζί με τον Gerald Cadogan, για το The Aerial Atlas of Ancient Crete: An Astonishing Achievement in Ancient Greek Archaeology, Berkeley 1992.

Επιλογές, εκκαθαρίσεις και τελική διατήρηση

Προσθήκες Υλικού

Σύστημα Ταξινόμησης

Πεδίο Όρων Πρόσβασης και Χρήσης

Όροι πρόσβασης

Η συλλογή είναι διαθέσιμη για χρήση της Σχολής

Όροι αναπαραγωγής

Γλώσσα των Τεκμηρίων

  • Αγγλικά

Γραφή του υλικού

Σημειώσεις γλώσσας και γραφής

Φυσικά Χαρακτηριστικά και Τεχνικές απαιτήσεις

Εργαλείο έρευνας

Συμπληρωματικές πηγές:

Εντοπισμός των πρωτότυπων

Εντοπισμός των αντιγράφων

Συνδεόμενες Ενότητες Περιγραφής

Σχετικές αρχειακές περιγραφές

Πεδίο Παρατηρήσεων

Εναλλακτικοί Κωδικοί

Σημεία πρόσβασης

Τοποθεσίες ως Σημεία πρόσβασης

Όνοματα ως Σημεία πρόσβασης

Είδος υλικού ως Σημεία πρόσβασης

Πεδίο ελέγχου εργασιών της περιγραφής

Αναγνωριστικό περιγραφής

Αναγνωριστικό φορέα τεκμηρίωσης

Χρησιμοποιούμενοι Κανόνες ή Πρότυπα Περιγραφής

Ημερομηνίες δημιουργίας, αναθεώρησης και διαγραφής

Γραφή(ες)

Πεδίο Πρόσκτησης

Συνδεόμενα Φυσικά Πρόσωπα και Οργανιμοί

Συνδεόμενες Τοποθεσίες