Έργα ζωγραφικής

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Έργα ζωγραφικής

Equivalent terms

Έργα ζωγραφικής

Σχετικοί όροι

Έργα ζωγραφικής

2 Αρχειακή περιγραφή results for Έργα ζωγραφικής

2 results directly related Exclude narrower terms

Ανδρειάδου, Τζούλια

  • GR ELIA-MIET Α.Ε. 15/11
  • Αρχείο
  • 1947-2022

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του εικαστικού έργου της Τζούλιας Ανδρειάδου (σε ψηφιακή μορφή, slides, αρνητικά, εκτυπώσεις φωτογραφιών, εκτυπώσεις ψηφιακών αναπαραγωγών), υλικό (προσκλήσεις, κατάλογοι, αφίσες) από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις της, ενδεικτικές κριτικές και αναφορές στον Τύπο, τα κείμενα και τα πρωτότυπα έργα από την εικονογράφηση των βιβλίων της για παιδιά Τ’ αστεράκια και Η παρδαλοκατσίκαινα, δείγματα εικονογράφησης από τα υπόλοιπα βιβλία της για παιδιά, συμφωνητικά με εκδοτικούς οίκους και αποδόσεις συγγραφικών δικαιωμάτων, κριτικές και δημοσιεύματα για τα παιδικά βιβλία της, δείγματα από την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων άλλων συγγραφέων και από τη δημιουργία εξωφύλλων για τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και για άλλα βιβλία. Πρωτότυπα έργα, προσχέδια και υλικά από το εργαστήρι της ζωγράφου. Κείμενα της Τζούλιας Ανδρειάδου (κυρίως χειρόγραφα) δημοσιευμένα σε περιοδικά, στον ιστότοπο www.artviews.gr, καθώς και στο βιβλίο της Σε χαμηλή πτήση. Προσωπικά τεκμήρια, βιογραφικά και εργογραφικά, τόμοι του περιοδικού Σχολική Ζωή (1949-1958) της σχολής Χατζιδάκι όπου φοίτησαν η Τ. Ανδρειάδου και η αδελφή της Κοραλία, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό. Βιβλία λογοτεχνίας με αφιερώσεις στην Τ. Ανδρειάδου.

Ανδρειάδου, Τζούλια

Πάργας, Στέφανος

  • GR ELIA-MIET Α.Ε. 306
  • Αρχείο
  • 1902-1983

Αλληλογραφία των συνεργατών των αλεξανδρινών περιοδικών Γράμματα και Παναιγύπτια κυρίως με τον εκδότη τους Στέφανο Πάργα. Κείμενα που δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά ή αυτοτελώς από τις εκδόσεις Γράμματα, έργα ζωγραφικής και σκίτσα που δημοσιεύθηκαν κυρίως στα Παναιγύπτια, αλλά και σε αυτοτελείς εκδόσεις, φωτογραφίες των διανοουμένων που
συνεργάστηκαν με τα περιοδικά, καθώς και προσώπων και θεμάτων από τη ζωή των ελληνικών κοινοτήτων της Αιγύπτου, δημοσιεύματα με αναφορές στην εκδοτική δραστηριότητα του Στ. Πάργα, οικονομικά.

Πάργας, Στέφανος